Meisjesslaapzaal
Foto: Huidige meisjesslaapzaal

Al eerder hebben we de special unit in Milalani geholpen met lokalen en twee jaar terug met een nieuwe keuken en eetzaal. Nu heeft het bestuur besloten €5000,- beschikbaar te stellen voor het opknappen van de meisjesslaapzaal: waaronder het dak, de bedden en matrassen en het interieur.

Verder worden er goten aan de dakranden gemonteerd en grote regentonnen om het water op te vangen dat in de regentijd valt, waarmee de schooltuin een betere kans van slagen heeft.

Verder weg liggen plannen om de speciale unit in Samburu te steunen.
Samburu ligt een stuk verder weg aan de hoofdweg van Nairobi naar Mombasa. We kennen de school al jaren en hebben eerder geholpen bij de schooltuin en het interieur. De school moet verhuizen naar een nieuwe plek door de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen de twee grote steden van Kenia. We willen ze graag helpen bij de inrichting, maar weten niet hoever het staat met de plannen. Helaas bereikte ons ook het verdrietige bericht dat het hoofd van de school Raphael Galukah onlangs is overleden. Hij was zeer betrokken bij zijn leerlingen. We zien benieuwd wat we daar aantreffen als we in mei Kenia bezoeken.